Huren in Juf Nienke Amsterdam

 Juf Nienke 
100% VERHUURD!

Het is veelvuldig in het nieuws: Het gebrek aan passende woonruimte veroorzaakt een lerarentekort in Amsterdam. Precies om die reden wordt er nu gebouwd aan Juf Nienke. Een moderne en sympathieke leefomgeving voor met name bewoners uit het onderwijs, maar ook van de politie en uit de zorg.

Juf Nienke bestaat 61 prachtige huurappartementen. De helft van de appartementen bestaat uit middeldure huurappartementen met een prijs circa van € 946,50 tot € 1.147 per maand en de andere helft bestaat uit vrije sector huurwoningen met een prijs van circa € 1.219 tot € 2.304 per maand. 

Juf Nienke is een bijzonder gebouw dat uitnodigt tot onderzoeken, verblijven, ontmoeten, bewegen en uitwisselen. Robuust, dynamisch en nieuwsgierig. Juf Nienke is bovendien een circulair, modulair en natuur-inclusief gebouw. Een mondvol, maar we lichten het allemaal toe. Juf Nienke wordt boven alles een woon-werkgemeenschap die beweegt, onderzoekt en elkaar ontmoet op het bovendek in de binnenstraat aan de tuinzijde. Het gebouw heeft een levendige en transparante plint, van voornamelijk glas en hout. Erboven komt een gevarieerd aanbod aan woningen van een compacte studio tot een ruime gezinswoning. Met de buitenruimtes aan de woningen, het ontmoetingsdek, de grote binnentuin en de transparante hoge plint ademt het gebouw op veel manieren licht, lucht en ruimte. Welkom in de wereld van Juf Nienke!

SPIKSPLINTERNIEUWE HUURWONINGEN:
100% verhuurd

Goed nieuws: het gebouw Juf Nienke met de prachtige huurwoningen op Centrumeiland op IJburg is gereed, 

Juf Nienke bestaat uit drie bouwdelen met 61 prachtige huurappartementen. De huren varieerden tussen € 947,= en € 2304,=. Alle woningen zijn inmiddels verhuurd!

Om in aanmerking te komen voor deze woning dien je te voldoen aan de inkomensnorm. Voor één persoon geldt een inkomensnorm van tenminste circa 35 maal de kale huurprijs en voor twee personen een gezamenlijk jaarinkomen van tenminste circa 55x de kale huurprijs bruto per jaar.

Samen met je zus, broer, vriend of collega huren en de huurprijs samen delen? Dat kan ook in Juf Nienke! Je kan de woning samen huren, in totaal met één andere huurder!
Én ….. voor deze laatste beschikbare vrije sector huurwoningen geldt: huren in januari is pas betalen vanaf 1 maart 2023!

Interesse? Bel naar Hallie & Van Klooster Makelaardij via (020) 6 816 716

Woningaanbod

Juf Nienke bestaat straks uit drie bouwdelen met 61 prachtige huurappartementen. Er zijn nog maar enkele types te huur: van ruimtelijke appartementen met uitzicht over het water tot mooie gezinswoningen met meerdere woonlagen.

Beschikbaar aanbod in Juf Nienke:
- 3-laagse gezinswoningen van ca. 96 tot 110 m2: van € 1.904 tot € 2.169
- 4-kamerappartementen van ca. 91 en 93 m2: van € 1.809 tot € 1.864

De genoemde prijzen zijn exclusief servicekosten en exclusief huur van een parkeerplaats.

Goed voor mens én natuur

Met Juf Nienke is gekozen voor een natuur-inclusieve insteek van gebouw en tuin. Dat draagt bij aan de biodiversiteit en straalt gastvrijheid uit voor mens, plant en dier. Het is immers bewezen dat het gezond is om ons te omringen met planten en dieren. Een natuur-inclusief ontwerp geeft planten de ruimte om te groeien en dieren de gewenste nestel- en schuilgelegenheid. En de mens, die kan hier alleen maar van genieten. De aandacht voor mens en natuur is ook meegenomen in het ontwerp- en bouwproces. Heel Juf Nienke is opgebouwd met een slimme schakeling van geprefabriceerde units. Beton blijft beperkt tot de plint. De plint werkt zo als een soort tafelconstructie. 

Door het tastbaar toepassen van duurzame materialen krijgt het gebouw als vanzelf zijn 21ste eeuwse stedelijk-stoere uitstraling. Aangezien de milieubelasting van materialen recht evenredig is met het gewicht, construeren we het gebouw zo licht mogelijk en stellen we het gebouw uit hanteerbare geprefabriceerde elementen samen. De materialen die we gebruiken bestaan uit een combinatie van hergebruikte materialen uit andere projecten, materialen met een lage dat de milieubelasting en zoveel mogelijk volledig hernieuwbare materialen, voornamelijk hout.

Van compact appartement tot fijn familiehuis

Vanwege de circulaire opgave is gekozen voor systeembouw waardoor alle woningen eenzelfde stramien kennen. Dat betekent niet dat alle woningen hetzelfde zijn.

Sterker nog: zij variëren enorm in type, van appartement tot grondgebonden woning. En ook wat grootte betreft biedt Juf Nienke veel variatie met 30 middeldure huurwoningen tussen 48 m2 en 91 m2 en 31 vrije sector huurwoningen tussen 60m2 en 116m2.

Over de locatie

Toplocatie

Juf Nienke staat op de hoek van de Muiderlaan en de Strandeilandlaan, pal aan het water en tegenover de groene Diemervijfhoek. Momenteel wordt er gewerkt aan de aanleg van een natuuroever, die ruimte gaat bieden aan verschillenden gras- en kruidensoorten, diverse, oeverplanten, bomen en zelfs orchideeën. Zodra dat allemaal gaat groeien vormt deze plek een prima leefruimte voor padden, de ruige wergvleermuis, de ringslang en de oeverzwaluw. En dat is gunstig, want alleen al de vleermuis eet zo’n 3.000 mugjes per avond. 

Langs de Strandeilandlaan komt een wandelpad, waarlangs bewoners en bezoekers de natuur en het open water kunnen beleven. Draai je je om, dan sta je in het nautische hart van IJburg met gezellige terrassen rondom de vrolijk dobberende (zeil)boten of loop je even naar de vele winkels aan en rondom de Pampuslaan.

Uiteraard gaat ook Centrumeiland zelf kleine winkeltjes, speciaalzaken en horeca bieden en is de opzet van het eiland, met alle pleintjes en steegjes, zeer uitnodigend om even een ommetje te maken. Om nog maar niet te spreken van de veelheid aan mooie architectuur. En ook Centrumeiland krijgt een kleinschalige jachthaven.

 Centrumeiland ligt aan de oostzijde van IJburg, grenzend aan Haveneiland-Oost. De wijk is ontsloten met de IJ-tram, een snelle en rechtstreekse verbinding met het centrum van Amsterdam door de tram en met Station Bijlmer ArenA.

Ga je met de (elektrische) fiets de stad in dan neem je de prachtige Nescio fiets- en wandelbrug naar Amsterdam Oost of de Amsterdamse Brug. Een route met een heerlijke combinatie van water, groen en stad. 

Parkeren voor fiets én auto

Juf Nienke heeft ruimte voor circa 240 fietsparkeerplaatsen. De stalling met een dubbellaags fietsenrek bedient uitsluitend de bewoners plus de werkenden in de ruimtes in de plint. In het ontwerp is bijzondere aandacht besteed aan bereikbaarheid en sociale veiligheid. De vrije doorzichten naar de entree van de fietsenstalling zorgen voor een veilig en prettig gevoel. De fietsdoorgang naar de stallingsruimte is extra breed ontworpen en goed beschermd tegen beschadigingen. Gebruikers hebben een tag waarmee de deuren automatisch open gaan. Een sleutelplan en een videofoon in elke woning waarborgen de veiligheid in zowel het entreegebied als binnen het gebouw. Naast de fietsparkeerplaatsen worden er 25 autoparkeerplaatsen gerealiseerd.

In totaal zijn er 19 parkeerplaatsen in de parkeergarage van Juf Nienke voor de huurders van de woningen beschikbaar. Deze worden in eerste instantie aangeboden aan de huurders van enkele types vrije sector huurwoningen. Belangrijk: vanuit de gemeente Amsterdam geldt dat huurders van een woning in Juf Nienke niet in aanmerking komen voor een vergunning voor parkeren op straat.